Bedst i test viser: Vælg en billig forsikring

De fleste af os har brug for forsikringer. Typisk er der lidt af hvert at overveje, og det kan gøre beslutningen vanskelig. Sådan virker det i hvert fald – for en forsikring skal jo helst dække bredt, så man ikke behøver at spekulere på diverse problemer.

Det største spørgsmål, som folk stiller sig selv, når de vælger forsikring, må nok være dette: Er det bedst at gå efter en billig forsikring, eller én med en perfekt dækning?

I realiteten er det sandsynligvis klogest at vælge en billig forsikring. Lad os fortælle hvorfor:

Kun små forskelle mellem forsikringerne

Når det kommer til indboforsikringer, er det måske ikke dumt at træffe beslutningen ud fra prisen, for der er nemlig meget få forskelle i, hvad selskaberne tilbyder i deres forsikringer.

Forbrugerrådet Tænk har nærstuderet alle de populære forsikringsselskaber i Danmark og er kommet frem til en konklusion om hvilke forsikringer der er bedst i test . Resultatet viser, at dækningen ofte er ens, endda på vidt forskellige områder. Selvfølgelig er ingen forsikringer helt ens, men pointen er, at de heller ikke er så langt fra hinanden. Det er nemlig kun få procenter, der adskiller selskaberne fra hinanden i Tænks test.

Én ting er, at forsikringerne på mange måder er ens. En anden er, at der ikke rigtigt er nogen sammenhæng mellem prisen og dækningen. Forsikringsselskaber med forholdsvis lave priser tilbyder ikke nødvendigvis de dårligste ydelser, og forsikringsselskaber med de højeste priser er ikke nødvendigvis de bedste. 

På grund af denne lighed i ydelserne giver det altså fin mening at vælge forsikringsselskab ud fra prisen. I hvert fald hvis budgettet er en personlig faktor for dig. En anden ting, der er værd at holde øje med, er, om forsikringsselskaberne tilbyder dækninger, som særligt er relevante for dig og din husstand. Eller, hvis budgettet ikke er en faktor, hvor gode tilkøb der kan laves hos hvert enkelt selskab.

Bedst i test – her er resultaterne

Hvis du skal have en indboforsikring på plads, eller blot ønsker at skifte til noget bedre end det, som du allerede har, er det bestemt ikke en dum idé at kigge nærmere på undersøgelser som Tænks bedst i test.

Lærerstandens Brandforsikring topper listen. De har relativt lave præmier, men uden dårlig dækning. Prisen er altså fornuftig og kundetilfredsheden er høj. Dog er det kun personer med jobs indenfor undervisning og pædagogik, der kan benytte sig af Lærerstandens Brandforsikring. Danske Forsikring er det næstbedste valg, men her er det kun Danske Bank-kunder, der kan udnytte fordelene.

Som alternativ er Alka et fint valg. Deres forsikringer, særligt indboforsikringen, er forholdsvis højt vurderet, og her er der åbent for langt flere kunder end de to bedst rangerede selskaber.